/* hover icons */

Într-o societate dinamică, dar dezechilibrată din pricina  unei administrații publice neperformante, investițiile imobiliare legitime sunt nevoite să vină la pachet și cu investiții în spații publice. Apreciem că, în unele situații, există actori privați dispuși să preia din atribuțiile administrațiilor publice, în interesul comun al cartierului și al locuitorilor. Vara aceasta, am lucrat cu o companie multinațională dispusă să investească în spațiul public din “fața casei”. Rezultatul este renovarea  unui spațiu public de 3000 mp pentru locuitorii cartierului Drumul Taberei.

  • Înainte de intervenție, un spațiu degradat fizic și moral, cu un nivel ridicat de poluare acustică, vizuală și cu noxe, fără spații corespunzătoare de intrare și circulație, fără signalistică, incluzând un conflict de circulație rutieră și pietonală.
  • După intervenție, spațiul public este reabilitat și redat comunității locale prin calitățile și coerența lui, dar și prin rezolvarea conflictelor anterioare. Vocația spațiului este de activități comunitare: spațiu pentru dezbateri și discuții publice, proiecție film, mese comunitare, târguri, loc de joacă. Accentul cade pe creșterea și modelarea suprafețelor verzi (joase, medii, înalte) pentru a scădea nivelul de poluare.
  • În prezent, în construcție. Amenajarea va finalizată în primăvara lui 2019.

Pentru detalii, urmăriți proiectul aici