/* hover icons */

  • Un proiect pe care îl urmărim îndeaproape este  fenomenul de regenerare urbană organică (bottom-up ) din Industria Bumbacului (Timpuri Noi, București). Suntem foarte bucuroși că, la trei ani după ce am creat o viziune optimistă de dezvoltare, fosta fabrică de textile a devenit un model de bune practici de regenerare urbană atât în publicații de specialitate, dar și de către inițiative similare din țară. 

    Ce este un proiect de viziune? Este un proiect de reprezentare a unui loc într-un moment din viitor. Rolul viziunii este de a ghida toți actorii implicați în această direcție. Este, de asemenea, un mod specific de a înțelege+interpreta și proiecta în viitor fenomene sociale, urbane, economice etc.

    În ceea ce privește regenerarea urbană, aceasta are 3 piloni principali pe care se construiește:

  1. renovarea/reconstrucția spațiilor, 
  2. creșterea economică prin actorii implicați și 
  3. implicarea comunității. 

Proiectul de viziune pe care l-am creat pentru Industria Bumbacului vorbește despre coagularea pas cu pas a unui centru pentru industrii creative, așa cum Bucureștiul are nevoie. “Pas cu pas” este un ritm foarte important, în viziunea noastră, pentru ca și comunitatea vizată să avanseze și să își asume dezvoltarea urbană. 
Ne bucurăm că organizații vizibile, dinamice – precum Nod makerspace – sunt motorul aceastei viziuni, care atrage și inspiră alte grupuri creative să participe la efortul de transformare a fostei fabrici în centru pentru industrii creative, ca în fotografia de mai jos.